Retete

Blueberry Pankees cu Sirop de Artar

Blueberry Pankees cu Sirop de Artar

 

Savurati un desert din faina integrala cu bucati proaspete de coacaze!

3 porții ( 12 pankees pufoase )

Ingrediente

1 Sticlă de Blueberry Pankees Original Pancake and Waffle Mix

300 ml apă

2 linguri de ulei vegetal ( ulei din sâmburi de struguri, ulei de palmier, ulei de floarea soarelui, ulei de cocos )

 4 linguri de sirop de artar sau 4 linguri de sirop de agave

100 gr de blueberry proaspete

Mod de preparare

  1. Încingeți bine tigaia la foc mediu spre mare.
  2. Ungeți ușor tigaia folosind 1 lingura de ulei sau o lingura de unt si un prosop de bucătărie pentru a întinde uleiul și a îndeparta excesul.
  3. Turnați 300 ml de apă direct în sticla PANKEES, până la maxim semnul marcat pe sticlă și agitați bine. Daca le doriti mai pufoase puteti pune mai putina apa cu o unitate.
  4. Turnați cantitatea dorită de aluat în tigaie 
  5. Gătiți până la formarea unor bule, maxim 20 secunde si intoarceți imediat clătita, chiar daca aceasta nu este suficient de coapta.
  6. Lasati clatita pe partea cealalta, sa se coaca inca 1 minut, verificand din cand in cand sa nu se arda.
  7. NU recomandam sa intoarceti clatita americana de mai multe ori in tigaie, este suficient o singura data!
  8. Luați clătita de pe foc și păstrați-o până la servire într-un recipient cu capac.
  9. Puneți pe deasupra un cubuleț de unt 
  10. Asezati-le pe farfurie si decorati-le cu fructe proaspete de blueberry si puneti, dupa gust, sirop de artar sau de agave.

Pofta buna!