Retete

Pankees cu Banane și Nuci Caramelizate

Pankees cu Banane și Nuci Caramelizate

 

Acesta este un mic dejun perfect pentru întreaga familie!

3 porții ( 12 pankees pufoase )

Ingrediente

1 Sticlă de Pankees Original Pancake and Waffle Mix Classic Recipe

sau

1 Sticlă de Pankees Original Pancake and Waffle Mix Vegan Recipe

300 ml apă

2 linguri de ulei vegetal ( ulei din sâmburi de struguri, ulei de palmier, ulei de floarea soarelui, ulei de cocos sau unt )

50 grame de nuci

20 grame zahar brun

5 ml apă

1/2 banană

sirop de arțar

Mod de preparare

  1. Încingeți bine tigaia la foc mediu spre mare.
  2. Ungeți ușor tigaia folosind 1 lingura de ulei sau o lingura de unt si un prosop de bucătărie pentru a întinde uleiul și a îndeparta excesul.
  3. Turnați 300 ml de apă direct în sticla PANKEES, până la maxim semnul marcat pe sticlă și agitați bine. Daca le doriti mai pufoase puteti pune mai putina apa cu o unitate.
  4. Turnați cantitatea dorită de aluat în tigaie 
  5. Gătiți până la formarea unor bule, maxim 20 secunde si intoarceți imediat clătita, chiar daca aceasta nu este suficient de coapta.
  6. Lasati clatita pe partea cealalta, sa se coaca inca 1 minut, verificand din cand in cand sa nu se arda.
  7. NU recomandam sa intoarceti clatita americana de mai multe ori in tigaie, este suficient o singura data!
  8. Luați clătita de pe foc și păstrați-o până la servire într-un recipient cu capac.
  9. Puneți nucile tăiate mărunt în tigaia de clătite, la temperatură medie. Într-un vas amestecați zaharul brun cu apa și apoi turnați-l în tigaia cu nucile, pe foc.
  10. Amesteci conținutul din tigaie, pana ce se evapora apa și nucile se caramelizeaza
  11. Înainte de a lua conținutul de pe foc, puneți bananele împreuna cu nucile caramelizate, în tigaie, înca 30 de secunde și apoi luați-le de pe foc.
  12. Adăugați toppingul preferat și savurați un mic dejun delicios!
  • Toppinguri recomandate: sirop de arțar, sirop de agave

Poftă bună!