Retete

Pankees Vegan cu Fulgi de Ovaz si Banane

Pankees Vegan cu Fulgi de Ovaz si Banane

 

Alegeti varianta de mic dejun sanatos si super gustos!

3 porții ( 12 pankees pufoase )

Ingrediente

1 Sticlă de Vegan Pankees Original Pancake and Waffle Mix

300 ml apă

2 linguri de ulei vegetal ( ulei din sâmburi de struguri, ulei de palmier, ulei de floarea soarelui, ulei de cocos )

2 linguri de miere sau 2 linguri de sirop de artar

1 banana

200 gr fulgi de ovaz

Mod de preparare

  1. Încingeți bine tigaia la foc mediu spre mare.
  2. Ungeți ușor tigaia folosind 1 lingura de ulei sau o lingura de unt si un prosop de bucătărie pentru a întinde uleiul și a îndeparta excesul.
  3. Turnați 300 ml de apă direct în sticla PANKEES, până la maxim semnul marcat pe sticlă și agitați bine. Daca le doriti mai pufoase puteti pune mai putina apa cu o unitate.
  4. Turnați cantitatea dorită de aluat în tigaie 
  5. Gătiți până la formarea unor bule, maxim 20 secunde si intoarceți imediat clătita, chiar daca aceasta nu este suficient de coapta.
  6. Lasati clatita pe partea cealalta, sa se coaca inca 1 minut, verificand din cand in cand sa nu se arda.
  7. NU recomandam sa intoarceti clatita americana de mai multe ori in tigaie, este suficient o singura data!
  8. Luați clătita de pe foc și păstrați-o până la servire într-un recipient cu capac.
  9. Taiati banana si puneti-o intr-un blender, impreuna cu siropul de artar si cu fulgii de ovaz si pulsati blenderul pentru aproximativ cu 30 de secunde, pana cand veti avea o comzpozitie fina.
  10. Puneți pe deasupra un cubuleț de unt apoi adăugați toppingul blenduit și savurați!
  • Puteti pastra cateva bucati de banana si cativa fulgi de ovaz pentru a decora clatitele americane, la final.

Poftă bună!