Magazin

Zahăr Alb stick 1.000 plicuri x 4g- Lucas Bites

11000 lei27,5 lei/kg

SKU: 123123456

Categorii: , ,

Zahăr Alb stick 1.000 bucăți x 4g- Lucas Bites – 4kg

Zaharul alb este unul dintre cei mai populari îndulcitori folosiți în bucătăriile de astăzi. De la produse de patiserie la băuturi, acest îndulcitor universal este favorit de secole. Dar ce este zahărul alb?

Zaharul alb este zaharoza cristalizată extrasă din trestia de zahăr sau din sfecla de zahăr. După recoltarea trestiei de zahăr sau a sfeclei de zahăr, sucul se extrage și se fierbe pentru a îndepărta umezeala. Pe măsură ce umezeala se diminuează, zaharoza naturală din suc începe să cristalizeze. Zahărul cristalizat este îndepărtat, lăsând în urmă alte extracte sub formă de melasă.

Funcțiile zahărului
Zaharul nu numai că oferă dulceață în produsele de patiserie și băuturi, dar ajută la reacții chimice importante care apar în timpul gătitului și al coacerii.

Zahărul asigură o rumenire non-enzimatică a alimentelor prin caramelizare și reacția Maillard. Caramelizarea are loc atunci când căldura descompune zaharurile și creează o culoare aurie și o aromă de nuci. Reacția Maillard apare atunci când aminoacizii din proteine ​​reacționează cu zaharurile în prezența căldurii, creând, de asemenea, o culoare aurie plăcută și o aromă complexă.

Zaharul este hidroscopic, adica atrage umezeala. Prezența zahărului în produse de patiserie și alte alimente ajută la menținerea umezelii, menținându-le moi și suple.

Zahăr Alb stick 1.000 bucăți x 4g- Lucas Bites

Soiuri de zahăr alb
Cereale grosiere (zahăr decorativ, zahăr perlat): Aceste cristale mari de zahăr sunt utilizate pentru aspectul lor decorativ și sunt deseori presărate deasupra produselor coapte și bomboane pentru un plus de strălucire. Compoziția chimică a acestui zahăr este identică cu zahărul de masă. Singura diferență dintre cele două este dimensiunea cristalului.

Zahăr granulat (zahăr de masă): Acest zahăr universal este cea mai comună varietate de zahăr alb. Este ușor de măsurat și se dizolvă bine în băuturi și alte lichide.

Zahăr Caster (zahăr superfine): Caster are o dimensiune a cristalului puțin mai mică decât zahărul granulat, facilitând dizolvarea în lichide și alte amestecuri. Zaharul tos este adesea folosit pentru a face bezea, muste și cremă. Zaharul tos se poate face acasă pulsând rapid zahărul de masă obișnuit într-un robot de bucătărie.

Zahăr de cofetărie (zahăr pudră): Acest zahăr a fost zdrobit mecanic într-o pulbere fină. Un agent anti-aglomerare, cum ar fi fosfatul de calciu sau amidonul de porumb, este de obicei adăugat pentru a preveni aglomerarea. Deoarece se dizolvă aproape instantaneu în lichide, zahărul de cofetărie este cel mai util în glazuri, siropuri și alte deserturi.

Zahăr bucățesc (cuburi de zahăr): Zahărul bucățesc este zahărul alb de masă obișnuit care a fost presat în bucăți pentru măsurarea convenabilă. Zahărul și cuburile de zahăr sunt utilizate cel mai adesea în băuturi precum cafeaua și ceaiul. Formarea forfetară sau a cubului este de obicei ținută împreună de o cantitate mică de sirop de zahăr.

Cum se păstrează zahărul
Deoarece zahărul este hidroscopic sau iubitor de apă, este important să păstrați zahărul într-un recipient etanș. Umiditatea din aer poate fi absorbită de zahăr, provocând aglomerări și arome eronate. Odată ce umiditatea este absorbită de zahăr, nu mai poate fi extrasă. Zaharul nu suportă creșterea microbiană și, prin urmare, are o durată de valabilitate nedeterminată dacă este ținut sigilat într-un loc răcoros și uscat.

1 recenzie pentru Zahăr Alb stick 1.000 plicuri x 4g- Lucas Bites

5,0
Based on 1 review
5 stele
100
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
1-1 of 1 review
  1. Super mulțumit

    (0) (0)
Add a review
Currently, we are not accepting new reviews