Retete

Rețeta de Lava Cake cu Mascarpone și Fructe

Rețeta de Lava Cake cu Mascarpone și Fructe

 

Un desert delicios și sofisticat, perfect pentru a impresiona oaspeții la orice ocazie specială. Acest Lava Cake combină un exterior de ciocolată bogată și fină cu un interior cremos și topit, datorită adăugării de mascarpone în centrul său. Fructele proaspete, precum căpșunile, zmeura și afinele, aduc un contrast de prospețime și culoare, completând savoarea intensă a ciocolatei. Acest desert atrăgător și rafinat este o alegere excelentă pentru a vă satisface pofta de dulce și a vă răsfăța simțurile.

Ingrediente:

 • 1 pachet de Lava Cake Mix de la Lucas Bites (400g)
 • 3 ouă
 • 250 g unt topit
 • 200 g mascarpone
 • Fructe proaspete (de exemplu: căpșuni, zmeură, afine)
 • Zahăr pudră, pentru decor

Instrucțiuni:

 1. Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).
 2. Urmați instrucțiunile de pe ambalajul Lava Cake Mix de la Lucas Bites: adăugați 3 ouă întregi și 100 g unt topit într-un bol, apoi amestecați bine. Adăugați mixul de Lava Cake și amestecați până când se obține o compoziție omogenă.
 3. Înainte de a turna aluatul în formele pentru Lava Cake, adăugați câte o lingură de mascarpone în centrul fiecărei forme.
 4. Acoperiți mascarponele cu aluatul de Lava Cake, umplând formele până la 3/4 din capacitate.
 5. Coaceți Lava Cake-urile în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute, sau până când marginile sunt bine coapte, dar centrul este încă puțin moale și lichid.
 6. Scoateți Lava Cake-urile din cuptor și lăsați-le să se răcească timp de 1-2 minute înainte de a le scoate din forme.
 7. Transferați Lava Cake-urile pe farfurii de servire și decorați-le cu fructe proaspete, cum ar fi căpșuni, zmeură și afine. Pudrați cu zahăr pudră deasupra pentru a adăuga un aspect rafinat.
 8. Serviți Lava Cake-urile imediat, cât sunt încă calde, pentru a vă bucura de interiorul lor delicios, cremos și cu gust intens de ciocolată, completat de textura cremoasă a mascarpone-ului și prospețimea fructelor. Poftă bună!

Lava Cake Mix 1kg, Amestec pentru Prăjitură cu Cremă de Cacao

Vezi detalii

Lava Cake Mix 400g, Amestec pentru Prăjitură cu Cremă de Cacao

Vezi detalii