
Tort cu ciocolată și mure
Tort cu ciocolată și mure
Acest tort cu ciocolata si mure a fost făcută cu ajutorul MIXULUI NOSTRU NATURAL BROWNIE, fabricat prin metode tradiționale. Pentru a vă ieși această rețetă perfectă, vă recomandăm să folosiți mixul nostru. De ce avem nevoie de mixuri în bucătarie? Pentru a economisi timp și pentru a avea siguranța că iese un produs perfect de fiecare dată.
Toate produsele noastre, din care am făcut aceste rețete delicioase, sunt fabricate cu multă dragoste în ROMANIA!
Noi NU folosim făină albită cu dioxid de clor, NU folosim zahăr alb rafinat, folosim doar zahăr brun din trestie de zahăr, mixurile noastre NU conțin conservanți, coloranți artificiali, potențiatori de gust sau alte E-uri periculoase! Produsele noastre sunt create special pentru a fi ușor de preparat și sunt 100% sigure pentru sănătatea dumneavoastră și a copiilor.
Ingrediente tort
450gr BROWNIE MIX, se amestecă cu 3 OUĂ mari, 50 ml APA sau LAPTE și 125 ml ULEI VEGETAL.
Se amestecă ouăle, laptele și uleiul, apoi se toarnă peste mixul de brioșe amestecându-se ușor, până la omogenizare. Se pune în tavă de tort mică și se lasă 25 min. în cuptorul preîncalzit la 175°C. După scoaterea din cuptor se lasă în tavă să se răcorească.
Crema de mure:
500 gr mure proaspete
3 linguri zahăr
3 linguri amidon
350 gr mascarpone
1 lingura zahăr pudră
Mod de preparare: Puneţi murele spălate în blender şi faceţi piure. Treceţi piureul printr-o sită, aruncaţi seminţele. Piureul de mure îl puneţi într-o cratiţă cu zahărul. Transferaţi cratiţa pe foc şi când dă în clocot, adăugaţi amidonul dizolvat cu 2-3 linguri de apă rece. Amestecaţi bine până se îngroaşă. Daţi deoparte, lăsaţi să se răcească. Mixaţi crema mascarpone cu zahărul pudră. Adăugaţi jeleul de mure, mixaţi bine.
Inghetata cu mure – Ingrediente:
300 g mure congelate
200 ml smântână lichidă pentru frișcă
50 g lapte condensat îndulcit
50 ml lapte
100 g zahăr tos fin vanilat
Mod de preparare:
Murele congelate le mixăm cu zahăr, apoi amestecam piureul de fructe cu frișca lichidă, laptele condensat si laptele si lăsăm mixul obținut 2-3 ore la frigider. Pentru a nu se forma cristale de gheață, amestecam din 20 în 20 de minute în primele 2 ore, după care o lasam la congelator până îngheață complet.
Asamblarea tortului:
Scoateți din formă și tăiați blatul în două. Blatul de jos se pune înapoi în formă și se însiropează cu 2-3 linguri de lapte, 1 linguriță zahăr brun și 1 linguriță esență de cafea. După ce însiropăm, adăugăm crema de mure, apoi cel de-al doilea blat pe care îl însiropăm la fel ca primul. Totul se bagă la frigider pentru 1-2 ore, apoi scoatem tortul din formă, îl punem pe un platou și decorăm după preferințe. În tortul din imagine, noi am îmbrăcat tortul cu 3 linguri de cremă de mure și glazură de ciocolată neagră. Se servește alături de o porție de înghețată de mure delicioasă.
Să aveți poftă!