Retete

Tort delicios cu cremă de ciocolată

Tort delicios cu cremă de ciocolată

 

Pentru a face un tort cu cremă de ciocolată folosind Brownie Mix de la Lucas Bites, urmați instrucțiunile de pe ambalajul produsului și adăugați câteva ingrediente suplimentare pentru a pregăti crema delicioasă de ciocolată. Iată rețeta:

Ingrediente pentru brownie:

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

 • 200g ciocolată neagră bucățele
 • 2/3 cană smântână lichidă (160ml)
 • 1/4 cană unt nesărat (60g)
 • 1/2 linguriță extract de vanilie

Instrucțiuni:

 1. Încălziți cuptorul la 190°C și pregătiți o tavă pătrată de copt (20 x 20 cm) prin acoperirea ei cu hârtie de copt.
 2. Într-un bol mare, amestecați Brownie Mix de la Lucas Bites, ouăle, untul topit și apa până la omogenizare.
 3. Turnați aluatul în tava pregătită și uniformizați-l cu o spatulă.
 4. Coaceți timp de 20-25 de minute sau până când tortul este copt. Pentru a verifica dacă este gata, înfigeți o scobitoare în centrul brownie-ului – dacă iese curată, este gata.
 5. Lăsați brownie-ul să se răcească în tava timp de 10 minute, apoi scoateți-l din tavă și lăsați-l să se răcească complet pe un grătar.
 6. Între timp, pregătiți crema de ciocolată. Încălziți smântâna într-un vas mic, dar nu o lăsați să fiarbă. Adăugați ciocolata și untul, apoi amestecați până când ciocolata s-a topit complet și amestecul este neted. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine.
 7. Lăsați crema de ciocolată să se răcească la temperatura camerei, apoi puneți-o în frigider timp de aproximativ 30 de minute, până când se îngroașă puțin.
 8. Întindeți crema de ciocolată pe brownie-ul răcit și uniformizați-o cu o spatulă. Lăsați tortul să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră sau până când crema de ciocolată este fermă.
 9. Tăiați tortul în pătrate și serviți-l cu un strat de cremă de ciocolată delicios și bogat.

Sper că această rețetă vă va fi de ajutor și că veți obține un tort delicios de ciocolată folosind Brownie Mix de la Lucas Bites și crema de ciocolată făcută în casă!

Notă: puteți adăuga mai multă smântână pentru o cremă mai subțire sau mai multă ciocolată pentru o cremă mai groasă. De asemenea, pe deasupra puteți ora si cu această ciocolată decorativă Deco Dark Chocolate.

Brownie Mix 450g, Amestec pentru Prăjitură cu Ciocolată şi Cacao

Vezi detalii

Picături de ciocolată Dark Chocolate 46% Cacao, 200g

Vezi detalii

Fulgi de ciocolată Dark Chocolate, Unt de Cacao 10-12%, 200g

Vezi detalii

Brownie Mix Professional 900g – Classic Recipe

Vezi detalii