Retete

Rețetă prăjitură cu caise, cremă de lapte și mascarpone

Rețetă prăjitură cu caise, cremă de lapte și mascarpone

 

Rețetă prăjitură cu caise și cremă de lapte cu mascarpone

Această prăjitură a fost făcută cu ajutorul MIXULUI NOSTRU NATURAL Muffin Caise Aurii, fabricat prin metode tradiționale. Pentru a vă ieși această rețetă perfectă, vă recomandăm să folosiți mixul nostru. De ce avem nevoie de mixuri în bucătarie? Pentru a economisi timp și pentru a avea siguranța că iese un produs perfect de fiecare dată.

Toate produsele noastre, din care am făcut aceste rețete delicioase, sunt fabricate cu multă dragoste în ROMANIA!

Noi NU folosim făină albită cu dioxid de clor, NU folosim zahăr alb rafinat, folosim doar zahăr brun din trestie de zahăr, mixurile noastre NU conțin conservanți, coloranți artificiali, potențiatori de gust sau alte E-uri periculoase! Produsele noastre sunt create special pentru a fi ușor de preparat și sunt 100% sigure pentru sănătatea dumneavoastră și a copiilor.

O prăjitură care ne-a câștigat inimile și care ne-a încântat papilele gustative, prin gust, textură și savoare. Rețetă prăjitură cu caise și cremă de lapte cu mascarpone

Blatul
Ingrediente:

1 kg de MUFFIN MIX PROFESSIONAL CAISE AURII
500 ml lapte
5 oua la temperatura camerei
225 g ulei de floarea soarelui sau unt topit

Se amestecă ouăle, laptele și uleiul, apoi se toarnă peste mixul de brioșe amestecându-se ușor, până la omogenizare. Se pune în tavă și se lasă 16-18 min. în cuptorul preîncălzit la 175°C. După scoaterea din cuptor se lasă în tavă 5 min.

 

 

Cremă de lapte
Ingrediente:

1 litru de lapte
150 g zahăr
80 g amidon de porumb
2 pliculețe zahăr vanilie
200 g frișcă lichidă
1 esență de vanilie

 

 

Într-un vas încăpător punem zahărul, amidonul, zahărul vanilat și esența de vanilie apoi turnam laptele rece peste el. Amestecam ușor sa se topească zahărul și amidonul să se desfacă fără a face cocoloașe. Punem compoziția pe foc, o dăm în fiert și apoi o lăsăm să se răcorească acoperind vasul cu o folie alimentară (previne formarea pojghiței).
Separat batem frișca lichida și o punem în frigider pentru circa 20-30 min. (între timp se răcorește crema). Cele două compoziții se amesteca cu mixerul timp de 3-4 minute pentru omogenizare.

 

Crema mascarpone cu ness
Ingrediente:

500 g mascarpone
250 ml de frișcă lichidă
50 g zahăr brun
3 lingurițe de ness (sau mai multe după preferințe)

Se bate întâi frișca lichidă și o punem la rece pentru 15 min., între timp se mixează într-un alt vas cantitatea de mascarpone cu zahărul brun până simțiți că zahărul s-a dizolvat și apoi adăugați 3 lingurițe de ness și mai mixați trei minute. Această cremă o folosiți la ornat (sau în compoziția altor prăjituri).

După ce sunt toate gata, tăiați blatul MUFFIN MIX PROFESSIONAL CAISE AURII în două părți egale, pe lung, puneți crema de lapte deasupra primului blat și întindeți-o bine.

Apoi deasupra puneti blatul al doilea iar peste el întindeți crema de mascaropne cu ness. Această cremă o puteți întinde pur și simplu sau o puteți orna cum doriți. Noi am ornat prăjitura și cu frișca pe margini. Totul ține de imaginație :).

Poftă bună!

Mulțumim Agurița, pentru rețetă.

Poftă bună!

Rețetă prăjitură cu caise, cremă de lapte și mascarpone.

 

Rețetă prăjitură cu caise și cremă de lapte cu mascarpone

 

Produse